Paitsi ihan pikkuisen tuossa kohtaa. Ja tuossa ja… Erilaisuutemme on suuri paradoksi, jossa se, mikä veti puoleensa, työntää välillä kauemmaksi – mielellään sinne, missä pippuri kasvaa. Olemme kiinni toisisamme, myös sen yllätyksellisyydessä, tunne-elämän vuorovesissä, elämänkohtaloissa, jotka kumpikin kokee tavallaan. Kaikki ei mene aina yksiin, eikä ole tarkoituskaan.

Rakkaus ei tee klooneja eikä supista persoonallisuuksia samaan muottiin. Päinvastoin, se avartaa ja vapauttaa omaan parhaimpaansa.  Se opettaa suhteellisuuden- ja armon tajua.

Kun rakkaus tuo toisen ihan iholle, ei voi kauaa paeta naamioiden taakse. On näytettävä todelliset kasvot, niiden kipu ja arvet lapsuudesta saakka. Näky ei ole aina kaunis ja vaatii vastapuolelta suurta sydäntä ja samaa avoimuutta. Vain silloin löytyy se ihminen, joka on edelleen kesken, mutta niin rakas.

Rakkaus sekä riisuu että pukee. Alastomina kysymme toinen toisiltamme yhä uudestaan: ”Vieläkö riitän sinulle?” Luottamus pukee, antaa rohkeutta ja selkiinnyttää omaa itseä ja suhdetta. Kohti totuutta ollaan matkalla, vaikka täydellistä ei saavutetakaan.

Sillä hetkellä, kun kasvaa hyväksymään oman rosoisuuden, vahvistuu myös rakastamaan samaa toisessa. Kahden epätäydellisen tarinoista alkaa kehittyä ”meidän tarinamme”, se ainutlaatuinen rakkauskertomus.

Kun erilaisten aviopuolisoiden aidot tarinat kohtaavat toisensa, syntyy erikoinen yhteisö, jossa on helppo hengittää. Kuuntelemalla toisiamme opimme elämää. Toisten samankaltaisten parien lähellä kasvaa kunnioittamaan omaansa ja toisia uudella tavalla. Syntyy me-henki, jossa toteutuu armon avaruus.

Matkalaiset, Maija ja Hannu Nyman

Ehkä ystäväsi ovat myös kiinnostuneita tästä. Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Sähköposti

Yksi kommentti artikkeliin ””Koskaan et muuttua saa…””

 1. Kiitos!
  Rooman loma ja vaihtelevat tunteet. 34- vuoden avioliiton kestossa.
  Kirjoitatte niin totta!

  Täydellinen elämä on rosoista. Ohikiitäviä onnen hetkiä ja enimmäkseen arkea.
  Liunaalla nälkäisenä saa vatsansa täyteen, mutta jonkun tunnin päästä on taas syötävä, tankattava. Ja sen eteen tehtävä töitä.
  Merivesi vilvoittaa, kohta on taas kuuma.
  Hauskaa tämä elämä?

Kommentointi on suljettu.

Mennään Eteenpäin -viikonloppu on yksi Suomen suosituimmista parisuhdeviikonlopuista. Jo yli 18.000 suomalaista on osallistunut ME-viikonloppuun ja maailmalla miljoonia. Viikonloppu on valmis kokonaisuus, jossa puolisot työskentelevät alustusten pohjalta keskenään. Ryhmätöitä ei ole.

Aviopari avarien maisemien ympäröimänä

Sitoutumisen siunaus

Avioliitossa pelkällä rakastumisella ei pitkälle pötkitä. Vaikeinta on tahtoa rakastaa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta. Siihen tarvitaan usein myös selkeää

...
Tarja ja Mika Luukko kylvivät siemeniä multaan, osa jo itää

Syksyn satoa kylvämässä

Kevät herätti jälleen talven yli syvästi uinuneet pienviljelijän geenimme. Niinpä turveruukuissa itää ja pilkistelee jo pientä vihreää. Innolla muhevaksi möyhityn

...