Aviopari avarien maisemien ympäröimänä

Tämä tapahtui meille vuosia sitten. Oli perjantai-ilta uuvuttavan työviikon jälkeen. Ajelimme räntäsateessa toiselle puolen Suomea Mennään Eteenpäin -yhteisön kokoukseen. Takki oli tyhjä, olo raskas, ja unikin olisi maistunut. Yksi vapaapäivä olisi ollut juhlaa.

Olimme pyytäneet ystäviltämme mahdollisuutta majoittua heidän mökilleen. Saapuessamme perille oli jo myöhä. 

Mutta mitä ihmettä! Polku metsän halki mökille oli valaistu lyhdyin, takka hohkasi lämpöä, valot paloivat, sängyt oli sijattu ja sauna kylpyvalmiina! Ystäviä ei näkynyt, mutta he olivat valmistaneet tietämme kevyemmäksi seuraavan päivän työskentelyä varten. 

Kyyneleet eivät olleet kaukana. Voiko tässä maailmassa olla tällaista toisen muistamista ja rakastamista pyytämättä, ansaitsematta? Ja vielä juuri osuvana ajankohtana. 

Väsymyksemme oli tiessään, saunan löylyt pehmittivät viikon työkiireet pois ja voimat alkoivat palautua. Sikeä yöuni kantoi seuraavaan aamuun, ja pitkä kokouspäivä oli innostava.

Jo vuoden ajan olemme eläneet enemmän tai vähemmän eristyksissä koronaviruksen takia. Osalle meistä se on ollut helpompaa, osalle hankalampaa. Toiset pärjäävät suunnilleen entiseen malliin, joillain on syvä huoli toimeentulosta tai läheisistään.

Tällä hetkellä emme voi rajoitusten takia tavata, mutta voisimmeko ilahduttaa toisiamme muilla tavoin? Voisimmeko voimahalien sijaan rakentaa jotain uutta näkökulmaa ansaitsemattomasta rakkaudesta? Antaisimmeko jollekin tai joillekin läheisillemme yllättävällä ja odottamattomalla hetkellä sellaista, mitä he eivät ole osanneet odottaa tai pyytää?

Jotain sellaista, josta tulee itsellekin hyvä mieli. Ei pakosta, vaan siitä kutkuttavasta ajatuksesta, että voi yllättää ja ilahduttaa saaden itsekin siitä voimia ja intoa seuraavaan päivään. 

Hmm, nytpä taidammekin jo itse tietää, keille…

Ehkä ystäväsi ovat myös kiinnostuneita tästä. Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Sähköposti

Mennään Eteenpäin -viikonloppu on yksi Suomen suosituimmista parisuhdeviikonlopuista. Jo yli 18.000 suomalaista on osallistunut ME-viikonloppuun ja maailmalla miljoonia. Viikonloppu on valmis kokonaisuus, jossa puolisot työskentelevät alustusten pohjalta keskenään. Ryhmätöitä ei ole.

Aviopari avarien maisemien ympäröimänä

Sitoutumisen siunaus

Avioliitossa pelkällä rakastumisella ei pitkälle pötkitä. Vaikeinta on tahtoa rakastaa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta. Siihen tarvitaan usein myös selkeää

...
Tarja ja Mika Luukko kylvivät siemeniä multaan, osa jo itää

Syksyn satoa kylvämässä

Kevät herätti jälleen talven yli syvästi uinuneet pienviljelijän geenimme. Niinpä turveruukuissa itää ja pilkistelee jo pientä vihreää. Innolla muhevaksi möyhityn

...